Tandtechniek

Tandtechniek aanpassingen

Bij ons kunt u terecht voor verschillende tandtechniek aanpassingen aan uw gebit. Als prothesedragende patiënt bent u bij ons aan het juiste adres. Nergens anders zult u de bij ons prettige sfeer, deskundige behandelingen, een goede en fraaie gebitprothese, de uitgebreide nazorg en uitstekende service vinden. Bij ons kunt u andere terecht voor het plaatsen van kronen en bruggen, laten maken van mondbeschermers en het maken van een bit tegen tandenknarsen. Hoe deze tandtechnieken in zijn werk gaan leest u in de onderstaande kopjes.

Kronen en bruggen plaatsen

Voor een kroon slijpt uw tandarts rondom een tand of kies tandweefsel weg om zodoende ruimte te maken voor de tandtechnicus, die dit weer gaat herstellen door middel van een fraaie kroon of brug. Tegenwoordig worden de meeste kronen van keramiek gemaakt en niet meer, zoals de afgelopen jaren standaard was, porselein opgebakken op een (on-)edelmetalen basis.

Het meest gebruikte materiaal is Zirkonium, wat qua materiaaleigenschappen overeenkomt met metaallegeringen. Alleen is de zirkonium basis transparant en tandkleurig, waardoor een veel natuurlijker resultaat kan worden verkregen. Daarnaast gebruiken we de nieuwste ontwikkeling op het gebied van keramische kronen, het zogenaamde “glaskeramiek”.

“Lithium Discilicaat” is de scheikundige naam van dit nieuwe, sterke en zeer fraaie keramiek, waarmee zeer fraaie uiterst natuurlijk ogende tandvervangingen zijn te maken, zowel op een traditionele “pers” wijze, met verloren wasmodel, als met de CAD techniek.

Passende mondbeschermer maken

Het dragen van een mondbeschermer wordt door ons sterk geadviseerd wanneer u een risicovolle sport beoefent, zoals hockey, rugby, ijshockey, skaten, skeeleren, squash of een gevechtsport. Bij deze sporten is het risico op tandschade groot. Met een mondbeschermer beschermt u preventief uw gebit. En zo voorkomt u tevens de emotionele belasting van een mondbeschadiging en de vaak hoge kosten die behandeling van letsel met zich meebrengt.

Draag voor de beste bescherming de mondbeschermer altijd, zowel tijdens trainingen als wedstrijden, onafhankelijk van uw ervaring of prestatieniveau. De voordelen van het dragen van een mondbeschermer zijn algemeen bekend, maar desondanks dragen sporters deze niet altijd. Een mogelijk verklaring hiervoor is dat mensen de neiging hebben te denken dat ongelukken anderen overkomt. Wij zorgen dat uw mondbeschermer goed past bij uw gebit en u een optimale bescherming geeft.

Onze mondbeschermers voldoen aan de volgende voorwaarden:

Tanden beschermen tegen tandenknarsen

Meer dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft last van tandenknarsen, vooral tijdens de slaap. Het klemmen en knarsen van de tanden & kiezen wordt veelal van een storing van de zenuwspieren. Overactieve spieren kunnen zorgen voor het afbreken, loszitten en slijtage van uw tanden & kiezen. Om uw tanden te beschermen maken wij opmaat gemaakte knarsbitjes.
Een knarsbitje is een gebitsbeschermer van hard of zacht materiaal. Het beschermt uw tanden & kiezen tegen de overmatige slijtage die door het knarsen en klemmen ontstaat. U draag het knarsbitje gedurende de hele nacht. Het wordt gemaakt van een sterk en duurzaam materiaal.
Een knarsbitje voorkomt het knarsen en klemmen echter niet, het voorkomt enkel verdere schade aan uw natuurlijk gebit.

Passend gebitsbeschermer

Maak direct een afspraak om een exact passende gebitsbeschermer te bestellen. We kunnen u dan ook meteen inzicht geven in de kosten.

Meer informatie over onze tandtechnieken?

058 - 2895549
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contactpagina
Neem vrijblijvend contact op