Partiële prothese

Partiële prothese aanmeten

De tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van partiële gebitsprothesen. De partiële prothese wordt ook wel eens een plaatje genoemd. Ten opzichte van de volledige prothese is er echter in behandelwijze en verantwoording wel een groot verschil. Een partiële prothese kan namelijk alleen dan door de tandprotheticus vervaardigd worden als uw tandarts uw tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle blijkt dat belasting van deze tanden en kiezen geen problemen zal opleveren. Voor het vervaardigen van de partiële prothese werkt de tandprotheticus dus nauw samen met uw tandarts. Immers uw tandarts draagt de verantwoordelijkheid voor de eigen tanden en kiezen en uw tandprotheticus die van de partiële prothese.

Gedeeltelijke Prothese voor losse tanden

Het komt steeds vaker voor dat mensen niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden. De tandprotheticus zal dan in samenwerking met uw tandarts een voorziening voor u vervaardigen. Deze voorziening zal dan een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden past.

Welke soorten gedeeltelijke prothesen bestaan er?

Een partiële prothese laten aanmeten in Friesland?

Tandprothetische Praktijk Van der Kooi is uw specialist in Friesland voor het aanmeten partiële protheses. Door onze 25 jaar ervaring kunnen we u in onze vestigingen in Leeuwarden en Dokkum beste kwaliteit en service tegen de juiste prijs aanbieden.

Meer informatie over de partiële prothese?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op