Immediaatprothese

Immediaatprothese

Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Met een immediaatprothese loopt u niet meer rond zonder tanden na het tanden trekken. Wij zorgen dat u direct weer met tanden de deur uit kunt. Na uw eerste bezoek bij de tandprotheticus zal zij u verwijzen naar een tandarts.

Immediaatprothese laten maken?

Nadat de tandarts heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (immediaatprothese).

Afdruk tanden maken voor immediaatprothese

Voordat uw tandarts uw laatste tanden trekt , worden door uw tandprotheticus afdrukken van uw kaken gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. Misschien bevalt de kleur, de stand of vorm van uw eigen tanden niet helemaal. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit kan rekening gehouden worden met uw wensen.

Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal drie maanden zonder tanden. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet mogelijk. Tegenwoordig wordt het noodkunstgebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband op de wonden zit.

Als u het resultaat in de spiegel bekijkt, zal het er wat vreemd uitzien. U hoeft hier niet van te schrikken er is immers heel wat in uw mond gebeurd. Na een paar dagen ziet het er al een stuk beter uit.

De tandprotheticus zal u tijdens het wennen aan deze eerste prothese zo goed mogelijk begeleiden, alle vragen beantwoorden en mogelijke pijnplaatsen verhelpen.

Een immediaatprothese laten maken in Friesland?

Tandprothetische Praktijk Van der Kooi is uw specialist in Friesland voor immediaatprotheses en noodkunstgebitten. Door onze 25 jaar ervaring kunnen we u in onze vestigingen in Leeuwarden en Dokkum beste kwaliteit tegen de juiste prijs aanbieden.

Meer informatie over de immediaatprothese?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op