Tandprothetiek

Tandprothetiek

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare prothetische voorzieningen. De tandprotheticus is daar niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch voor opgeleid. De gebitsprothese wordt door de tandprotheticus aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is.

Het beroep tandprotheticus is sinds 1989 wettelijk beschermde beroepstitel, waardoor niet iedereen zich zomaar ‘tandprotheticus’ kan noemen. Het beroep valt onder de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG).

Vanaf het eerste bezoek tot het moment dat de prothese geplaatst wordt, werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw prothese. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Tandprothetiek in Leeuwarden en Dokkum

Tandprothetische Praktijk Van der Kooi heeft vestigingen in Leeuwarden en Dokkum. Met 25 jaar ervaring bieden wij u de beste kwaliteit tegen de juiste prijs. Daarnaast bieden we u verschillende soorten tandprotheses:

Door het aanbieden van deze verschillende tandprotheses vinden we altijd een oplossing voor u. Naast tandprotheses bieden we controle van uw huidige gebitsprothese, reparaties of aanpassingen aan uw prothese, en hulp bij pijnklachten. U kunt altijd contact opnemen voor vrijblijvend en gratis advies.

Meer informatie over tandprothetiek?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contactpagina
Neem vrijblijvend contact op