Overkappingsprothese

Overkappingsprothese

Heeft u een overkappingsprothese nodig? Tandprothetische praktijk Van der Kooi kan u hierbij helpen. Met meer dan 25 jaar ervaring levert Van der Kooi de beste kwaliteit tegen de juiste prijs.

Kenmerken van een overkappingsprothese

Normaal gesproken worden bij het plaatsen van een kunstgebit geen wortels van uw eigen tanden of kiezen gebruikt. Het kunstgebit rust in zo’n geval niet op de tandwortels, maar zuigt zich als het ware vast aan het mondslijmvlies. Bij een overkappingsprothese worden wel de wortels van uw eigen tanden of kiezen gebruikt. De wortels van de eigen tanden en kiezen werken als een soort van pijlers onder het kunstgebit en geven uw gebit steun en houvast.

Kleinere kans op slinken van de kaken

Bij het dragen van een kunstgebit bestaat de kans dat de kaken gaan slinken. Meer dan de helft van dOverkappingsprothese plaatsene mensen heeft hier last van. Dit zorgt ervoor dat het kunstgebit niet goed meer past en losser gaat zitten, er ontstaat in zo’n geval ruimte tussen de kaak en het kunstgebit. Als het mogelijk is om het kunstgebit op een aantal van de wortels van uw eigen tanden en kiezen te plaatsen, zullen uw kaken minder snel gaan slinken. Dit komt doordat de druk bij het kauwen wordt opgevangen door de pijlers onder het kunstgebit. Bij een ‘gewoon’ kunstgebit moet dit worden opgevangen door tandloze kaken, hierdoor is de kans op het slinken van de kaken veel groter.

Behandeling

Bij het aanmeten en vervaardigen van een overkappingsprothese wordt er vaak eerst een afdruk va uw kaak gemaakt met behulp van een afdruklepel. Op basis van deze afdruk wordt uw overkappingsprothese gemaakt. Bij het plaatsen van de overkappingsprothese zullen uw tanden of kiezen, die als pijlers voor het kunstgebit dienen, geslepen worden. Dit gebeurt tot net boven het tandvlees, hierdoor blijft alleen de wortel van deze tanden of kiezen over. Vervolgens worden de overige tanden en kiezen, die niet als pijlers voor het kunstgebit dienen, getrokken. De overkappingsprothese wordt direct bij deze behandeling geplaatst, zo hoeft u niet enige tijd zonder tanden rond te lopen.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Tandprothetische praktijk Van der Kooi, of maak gelijk een afspraak via 0519-297585 of info@tppvdkooi.nl.

Meer informatie over overkappingsprotheses?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contactpagina
Neem vrijblijvend contact op