Kunstgebit reinigen

Kunstgebit reinigen

Een kunstgebit reinigen, vraagt u zich ook wel eens af hoe dit moet? Tandprothetische Praktijk Van der Kooi legt u graag uit hoe u dit optimaal kunt doen.

Kunstgebit reinigen

Een goed verzorgd gebit is erg bepalend voor het uiterlijk, het is daarom belangrijk dat een kunstgebit met regelmaat schoongemaakt wordt, dit voorkomt bacteriegroei, plak, tandsteen en verkleuring. U doet er verstandig aan om na iedere maaltijd uw mond te spoelen en uw kunstgebit te reinigen. Het reinigen van uw kunstgebit kunt u het beste doen met een Kunstgebit schoonmakenharde borstel, lauw water en met (groene) zeep of vloeibaar kunstgebit reinigingsmateriaal. Een verzorgingsset zorgt ervoor dat u gelijk alle benodigdheden voor het reinigen van uw kunstgebit in huis hebt. Het is aan te raden om het reinigen van uw kunstgebit boven een wasbak met een laagje water uit te voeren, zodat er geen schade aan het kunstgebit ontstaat wanneer deze uit uw handen valt.

Kunstgebit weken

Als u voor het slapen gaan uw kunstgebit heeft schoongemaakt, kunt u het kunstgebit bewaren in een glas water of een prothesebakje. Wanneer u veel last heeft van tandsteen aan uw kunstgebit, kan het helpen om uw kunstgebit de hele nacht te laten weken in een laag pure schoonmaakazijn. Spoel de volgende ochtend het kunstgebit goed af.

Middelen die uw kunstgebit beschadigen

Het gebruik van heet water en agressieve reinigingsmaterialen kunnen uw kunstgebit aantasten. Hee
t water kan vervorming van het kunstgebit veroorzaken. Onder agressieve reinigingsmaterialen wordt onder andere verstaan:

Gebruik daarnaast nooit scherpe voorwerpen om uw kunstgebit te reinigen, dit kan uw kunstgebit beschadigen. Hier kunt u speciale kunstgebit borstels voor gebruiken.

Mond reinigen

Naast het reinigen van uw kunstgebit is het belangrijk om ook uw mond te poetsen, bacteriën kunnen door de aanwezigheid van etensresten namelijk erg snel groeien. Hierdoor bent u erg gevoelig voor zweertjes en ontstekingen en bestaat de kans dat u uit uw mond gaat ruiken.

Komt u er ondanks bovenstaande tips niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website, info@tppvdkooi.nl of 0519-297585.

Meer informatie over uw kunstgebit?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contactpagina
Neem vrijblijvend contact op