Kunstgebit Friesland

Kunstgebit Friesland

Een kunstgebit met Van der Kooi Friesland

U heeft een kunstgebit nodig. Een hele verandering, voor zowel uw uiterlijk als het spreken en kauwen. In onze tandprothetische praktijk in Friesland helpen wij u aan uw nieuwe kunstgebit. En omdat uw in het begin erg moet wennen aan uw nieuwe tanden, begeleiden wij u ook om zo snel mogelijk aan uw gebit te wennen. Dat doen we al 25 jaar en vanuit onze vestigingen Leeuwarden en Dokkum.

We leggen u graag uit hoe wij u weer een stralende lach bezorgen.

kunstgebit laten maken in Friesland

Afdruk van uw kaak

Voordat we uw tanden en kiezen gaan trekken, maken we eerst een afdruk van uw kaak. Dat doen we met een afdruklepel, welke is gevuld met speciaal afdrukmateriaal. Deze afdruk vullen ze in het tandtechnisch laboratorium met gips. Zo ontstaat er een gipsmodel waarop een goed passende afdruklepe van kunsthars gemaakt wordt. Met deze lepel wordt er nog een afdruk gemaakt om een nóg nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Hierop wordt uw kunstgebit gemaakt.

Bekijk ook: Klikgebit bovenkaak

Eerst de kiezen, dan de tanden

Het trekken van uw tanden en kiezen gebeurt meestal niet in een keer. We beginnen eerst bij de kiezen en paar weken later pas de tanden. Uw tandvlees heeft zo de mogelijkheid om te herstellen.

Gebit wordt meteen geplaatst

We laten u niet rondlopen met een lege mond. Wanneer de laatste tanden uw mond hebben verlaten, plaatsen we het kunstgebit meteen over de verse wonden heen. Dat klinkt u misschien wat vreemd in de oren. Maar het voordeel is dat het gebit in het begint namelijk als een soort verband dient voor op de wonden. Daarom noemen we het ook wel immediaatprothese.

Wennen aan uw nieuwe tanden

Zoals u wel kunt begrijpen is het erg wennen aan uw nieuwe kunstgebit. We helpen u daarbij. En mocht u toch veel last hebben? Roep ons dan meteen en we verhelpen het probleem. Zo kan het voorkomen dat het gebit eerst misschien wel wat te strak zit.

Kosten en vergoeding uitneembare prothese

De meeste behandelingen worden door uw zorgverzekering vergoed. Neem bij de reparatie van uw kunstgebit uw verzekeringspasje en legitimatiebewijs mee, zodat wij de kosten van de reparatie bij uw zorgverzekering kunnen indienen. Deze kosten worden vanuit de basisverzekering vergoed. Lees meer over de kosten en vergoedingen.

Tandprothetische praktijk van der kooi Friesland in het kort

Geen verwijzing huisarts

Is uw gebit er dus slecht aan toe en niet meer te redden? Dan hoeft u niet eerst langs de huisarts voor een verwijzing om een kunstgebit voor u te laten maken. Neem gerust eens contact met ons op of loop bij ons binnen in Leeuwarden of Dokkum.

Meer informatie over tandoplossingen?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op