Knarsbitje tegen knarsetanden

Knarsbitje tegen knarsetanden

Een pijnlijke kaak, het openen van de mond gaat moeilijk(er) en u heeft last van nek- en/of hoofdpijn. Het zijn de symptomen van knarsetanden, ook wel bruxisme genoemd. Meestal gebeurt dit onbewust in uw slaap en vaak gaat dit vanzelf over. Tandenknarsen is vaak een gevolg van stress. Gaat het knarsen niet over? Dan biedt een knarsbitje uitkomst.

Wij maken een knarsbitje voor u pasklaar. Dat doen we aan de hand van een afdruk van uw gebit, waarvoor u even moet ‘happen’.

doorzichtig knarsbitje tegen knarsetanden

Knarsbitje laten maken

U bent de bitjes vast ook al online tegen gekomen of bij uw lokale drogist. De kosten zijn laag, maar de bitjes passen vaak niet goed genoeg. Daardoor kunnen ze te snel uitvallen en zitten ze ook niet comfortabel. Dat maakt dat ze niet die bescherming bieden die uw tanden nodig hebben op dat moment.

In onze Tandprothetische Praktijk maken we met onze technieken uw bitje op maat van uw gebit. Deze sluit dus exact aan en blijft goed zitten in uw slaap.

Onze knarsgebitjes voldoen aan de volgende voorwaarden:

Helpt tegen de gevolgen knarsetanden

De gevolgen van tandenknarsen is niet echt prettig te noemen. Een bitje helpt onderstaande gevolgen tegen te gaan:

Knarsetanden bij kinderen

Met kinderen is het hetzelfde als bij volwassenen. Knarsetanden is bij de meeste kleintjes vaak een fase en een gevolg van gespannenheid. Wanneer het knarsetanden van uw kind wel teveel beschadigen, is een gebitsbechermer aan te raden.

Wanneer u nog hele jonge kinderen heeft (met name onder de 1 jaar) die knarsetanden, dan is de reden hiervan vaak dat ze last hebben van doorkomende tanden. Het is dus vrij onschuldig en gaat ook snel weer over.

Kosten

Voor slechts €120,- maken we uw bitje op maat van uw gebit. We geven u daarbij ook instructies over het dragen en schoonhouden. U bent verzekerd van een knarsgebitje dat goed en comfortabel zit en helpt tegen het knarsen van uw tanden. Raadpleeg uw zorgpolis of een knarsgebitje door uw zorgverzekering wordt vergoed.

Pak de oorzaak aan

Een bitje voorkomt schade, maar pakt niet de oorzaak van het knarsetanden aan. Het beschermt uw gebit, wat een hele belangrijke eigenschap is natuurlijk. Het knarsetanden komt ergens vandaan, bijvoorbeeld angst, stress of een slaapstoornis.

Meer informatie over knarsbitjes?

058 - 2895549
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contactpagina
Neem vrijblijvend contact op