Klikgebit bovenkaak

Klikgebit bovenkaak

Een klikgebit voor de bovenkaak nodig? Daar kan Tandprothetische praktijk Van der Kooi u verder bij helpen. Tandprotheticus van der Kooi, met een vestiging in Dokkum en Leeuwarden, is de specialist van Friesland in tandprotheses. Bij ons krijgt u de beste kwaliteit tegen een goede prijs!

Klikgebit bovenkaak

Een klikgebit, of klikprothese, is een gebitsprothese die volledig rust op implantaten in uw kaak. Dit is vaak een betere oplossing dan een kunstgebit wat los zit. Bij een klikgebit worden kronen of een brug in de kaak geplaatst dankzij de tandimplantaten. Een klikgebit in de bovenkaak is een mooi alternatief voor mensen die vaak last hebben van een loszittend kunstgebit. Maar ook bij mensen die denken dat hun gebit aan vervanging toe kunnen baat hebben bij een klikprothese.

In de meeste gevallen moeten er minimaal twee implantaten geplaatst worden in zowel de boven- als onderkaak om de brug op zijn plaats te houden. Vanzelfsprekend worden er bij een klikgebit in de bovenkaak alleen implantaten boven geplaatst.

Van der Kooi is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van klikgebitten. Hier is geen verwijzing van de tandarts voor nodig. Naast de juiste prijs-kwaliteitsverhouding, biedt Van der Kooi nog meer voordelen:

Naast behandelingen voor een klikgebit in de bovenkaak en andere gebitsprotheses kunt u ook bij ons terecht voor gebitsbeschermers, knarsplatenimplantaten en reparaties.

De voordelen van een klikgebit

Het voordeel wanneer u een klikgebit in de bovenkaak laat zetten is dat deze prothese van erg licht materiaal is gemaakt. Dit biedt uitkomst aan mensen die weinig tot geen kaakbot meer over hebben, bijvoorbeeld na het jarenlang dragen van een kunstgebit. Een kunstgebit zorgt er namelijk vaak voor dat de dikte van het kaakbot afneemt. In veel gevallen is het kaakbot daarom niet meer van goede kwaliteit om er implantaten in de plaatsen. Een klikgebit kan in deze situaties vaak nog wel geplaatst worden. Een klikgebit in uw bovenkaak heeft een betere draagcomfort en verschuift niet in de mond.

Met een klikgebit in uw bovenkaak kunt u weer lachen, beter proeven en makkelijker eten zonder dat de kans zich voordoet dat uw gebit eruit valt. Vaak wordt deze ook nog eens vergoed door de verzekering.

Is een klikgebit iets voor u?

In de meeste gevallen is een klikgebit in uw bovenkaak een oplossing voor mensen die toe zijn aan wat beters dan een kunstgebit. Maar ook in de gevallen wanneer u denkt aan een vervanging van u eigen gebit dat niet meer voldoende functioneert, kunnen wij ondersteuning bieden in het laten aanmeten en plaatsen van een klikgebit door ons gediplomeerd personeel.

In een eerste afspraak kunnen wij u informeren en de mogelijkheden bespreken over wat het beste aansluit op uw wensen en de staat van uw huidige gebit.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met Van der Kooi, kom langs in één van onze vestigingen of maak gelijk een afspraak via 0519-297585 of info@tppvdkooi.nl.

Meer informatie over een klikgebit?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contactpagina
Neem vrijblijvend contact op