Implantaten Leeuwarden

Boven- en onderkaak Implantaten Leeuwarden

Wanneer u een kunstgebit draagt, kan het zijn dat uw prothese op een gegeven moment wat losser gaat zitten. Dit kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dit op te lossen zetten wij implantaten in Leeuwarden en omgeving. Dat klinkt als een ingewikkeld proces, maar dat valt best mee. Wat het precies inhoudt en hoe dat werkt, leest u hier.

Overkappingsprothese plaatsen

Wat zijn implantaten?

Een implantaat is een kunstwortel. Op de plek waar vroeger uw tanden en kiezen zaten, zullen nu de implantaten worden geplaatst. Meestal zijn dit er een of twee in de bovenkaak en een of twee in de onderkaak. Hierop bevestigen wij vervolgens uw kunstgebit , die zo een stuk steviger vastzit. En blijft zitten, ook als uw kaak om wat voor reden dan ook begint te slinken.

Hoe worden ze geplaatst?

Het plaatsen wordt gedaan door een gespecialiseerde tandprotheticus in samenwerking met een kaakchirurg en tandarts-implantoloog. De tandprotheticus spreekt u voor plaatsing al ongeveer zes keer. Tijdens die afspraken wordt uw mond uitgebreid beoordeeld. Daarnaast wordt een concreet behandelplan gemaakt. De kaakchirurg en tandarts-implantoloog plaatsen de implantaten. Vervolgens maakt de tandprotheticus uw kunstgebit.

Welk materiaal wordt er gebruikt voor implantaten?

Deze worden gemaakt van titanium, een materiaal dat niet door het lichaam wordt afgestoten. Zo’n plaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang.

Hoe lang moet ik herstellen van zo’n ingreep?

Uw bot heeft ongeveer zes tot twaalf weken nodig om vast te groeien rond het implantaat. Na hooguit twaalf weken kunt u dus weer onbezorgd lachen, eten en praten en merkt u niks meer van de ingreep die gedaan is.

En hoe lang kunnen implantaten blijven zitten?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen gewoontes als tandenknarsen en uw mondgezondheid een grote rol en de manier waarop uw gebit onderhouden wordt. Net als bij een natuurlijk gebit, is het daarom ook in dit geval voor de duurzaamheid erg belangrijk om periodieke controles te laten doen. In principe kunt u er wel van uitgaan dat u na plaatsing tientallen jaren kunt genieten van een goed gebit.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Natuurlijk kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of een afspraak maken voor een intakegesprek in onze praktijk, dit kost u uiteraard niets. Een afspraak maken of meer informatie verkrijgen kan telefonisch via 0519-297585 of per e-mailadres info@tppvdkooi.nl. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie over tandoplossingen?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op