Gebitsbeschermer

Bescherm uw tanden met een perfect passend bitje

Het dragen van een gebitsbeschermer raden we sterk aan wanneer u een contactsport beoefent. Denk aan (ijs)hockey, rugby, skaten of een vechtsport. Bij deze sporten is het risico op tand- en gebitsschade groot. Bescherm dus uw tanden met een goed passend bitje. Een gebitsbeschermer dat perfect past, heeft een goed draagcomfort en veroorzaakt vrijwel nooit letsel bij een harde klap.

Professionele gebitsbeschermer op maat laten maken

Een goed passend gebitsbeschermer biedt dus de beste bescherming. Ga daarom ook niet voor een goedkoop alternatief in de vorm van een voorgevormd bitje. Deze kunt u voor een paar euro kopen in (online) winkels. Deze zitten ook bij lange na niet zo comfortabel, waardoor u ze waarschijnlijk niet veel gaat dragen. Bovendien is de bescherming gering.

In onze Tandprothetische Praktijk maken we uw mondbeschermer aan de hand van een kopie van uw gebit. Daarvoor maken we eerst een gebitsafdruk (happen). Op deze kopie maken we uw mondbeschermer, zodat deze exact over uw tanden past.

Werking van een gebitsbeschermer

Een gebitsbeschermer is een soort kunststof bumper. De voortanden komen niet tegen het bitje aan, waarmee we een soort airbag creëren. Het bitje vangt de klap op en verdeelt de kracht van de klap over alle kiezen. Daardoor is de kracht die op de tanden terechtkomt echt minimaal. Er ontstaat op deze manier geen schade aan uw tand(en).

Kosten

Voor slechts €70,- heeft u een gebitsbeschermer die naadloos om uw tanden aansluit. Deze kosten liggen ver onder het gemiddelde, wat tussen de €80 en €100 ligt. Het niet dragen van een bitje kan met een grote klap tegen uw mond grote gevolgen hebben.

Onze mondbeschermers voldoen aan de volgende voorwaarden:

 

Maak een afspraak voor het op maat maken van uw gebitsbeschermer

058 - 2895549
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contactpagina
Neem contact op